Oktober är en rosa månad och vi på RIX FM uppmärksammar det genom att sprida hopp om nya framsteg och vad vi tillsammans kan göra för att besegra cancer.


eller scanna QR-koden nedanSwisha 20 kr

I år fyller Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj 20 år.
Vi kommer att berätta om de framsteg som gjorts under de 20 år som Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj ägt rum och uppmanar alla till att swisha 20 kr. För forskningen får aldrig stanna av!

Sedan starten 2003 har kampanjen samlat in mer än en miljard kronor till kampen mot cancer tillsammans med alla som engagerat sig på olika sätt. Under samma period har Cancerfonden totalt delat ut över 1 miljard kronor till bröstcancerrelaterad forskning.   

Varje dag får 20 kvinnor i Sverige besked om bröstcancer. Tack vare forskningens framsteg är prognosen god för de flesta. Men mer forskning behövs.

Varför ska du bidra nu?

För nästa framsteg! Fler och fler överlever cancer men prognosen varierar stort för olika cancerformer. Därför fortsätter arbetet för att öka överlevnaden för all cancer. Vi har kommit långt, men vi är inte framme än.

För ett bra liv. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. Men det handlar också om att kunna leva ett så bra liv som möjligt efter cancer, eller med cancer som inte går att
bota. 

För att fler drabbas, och allt fler lever med cancer. Förra året vände cancer upp och ner på livet för drygt 68 000 personer och deras närstående i Sverige. Omkring 23 000 personer gick bort i cancer.​

För att en av tre får cancer, men alla drabbas. Att få ett cancerbesked drabbar inte bara den som är sjuk. Runt denna person finns andra som kommer att beröras på olika sätt – närstående, vänner och kollegor. 

Därför behövs Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj – Därför behövs du.

Vi ska besegra cancer och det kan vi bara göra tillsammans. Ju fler vi är, desto snabbare når vi dit.