Nu kan du lyssna på STAR FM på ännu fler platser och med mycket högre ljudkvalitet!

Med en DAB+ radio i bilen eller hemma får du tillgång till en mängd nya radiokanaler – en för varje musiksmak. DAB+ ger dig mer radio helt enkelt – helt gratis.

Vad är då DAB +? Det betyder Digital Audio Broadcasting och är digitala radiosändningar som ger dig ett mycket större utbud av radiokanaler och underhållning, utan störningar och brus.

I dagsläget kan du lyssna på DAB+ om du bor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala eller Gävle. Utbyggnad av det digitala sändningsnätet pågår.

För att ta del av de digitala sändningarna behövs en radiomottagare med DAB+, något som redan idag finns i alla bilar tillverkade efter december 2020 och som finns att tillgå i nyare radioapparater. En DAB+ radio är också lika enkel att använda som din vanliga radio.

På DAB+ hittar du enkelt alla kanaler med hjälp av deras namn i stället för frekvenser – något som gör det mycket enklare att hitta rätt kanal. När musiken spelas visar displayen också information om artist och låt mm. De flesta DAB-mottagare (i bilen eller hemma) uppdateras också automatiskt med nya kanaler.

Idag kan du lyssna på alla dessa kanaler med DAB+: